20140210-092337.jpg

Posted On February 10, 2014 By In Ruimtevaart And 7954 Views

Zo ziet Sochi er vanuit de ruimte uit

Dit weekend zijn de Olympische Spelen begonnen in het Russische Sochi, een van de warmste steden die ooit de Winterspelen organiseerden. Tijd om eens te kijken hoe de stad er vanuit de ruimte uitziet.

Dat is namelijk goed te zien op deze beelden die NASA vrijgaf, waarop duidelijk te zien is dat er maar verdacht weinig sneeuw ligt.

Op onderstaande beelden is duidelijk te zien dat er maar weinig sneeuw op de bergen van Sochi ligt. Dit jaar is er zelfs nog veel minder sneeuw gevallen dan in voorgaande jaren. 

20140210-092022.jpg

De beelden zijn gemaakt door NASA’s Terra-satelliet, een aardobservatorium met het ‘Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer’-instrument (ASTER) aan boord.

20140210-092112.jpg

Maar ook een maand geleden viel het met de sneeuw in Sochi wel mee, zoals te zien is op deze foto die astronaut Rick Masstracchio vanuit het ISS maakte. Hij tweette de foto op 5 januari met een gelukswens voor de sporters.

Tags : , , , , , , , ,

About

One Response

  1. Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Excellent. I’m also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

Leave a Reply

Your email address will not be published.