image

Posted On February 17, 2014 By In Astronomie And 3363 Views

Mysterie van NASA’s donut-raadsel opgelost

Onderzoekers hebben het raadsel van de laatst verschenen steen op Mars ontrafeld. De steen die plotseling vóór rover Opportunity verscheen, is toch een afgebroken stuk rots die de rover zelf kapotreed.

In januari brak Opportunity een grote steen af, toen de rover met zijn wielen draaide. Van die grote steen brak een klein stuk af, dat recht voor de camera van de rover kwam te liggen. Daardoor leek het alsof de steen van de ene op de andere dag was verschenen voor de rover.

Ongebruikelijke samenstelling
Door de omgeving van Opportunity te onderzoeken, vonden de wetenschappers van JPL een andere steen die dezelfde ongebruikelijke samenstelling had. Dat duidt er volgens hen op dat de steen door Opportunity zelf omhoog gegooid is.

Geen alien
De Opportunity de steen er zelf had neergegooid, lag een heel eind in de lijn der verwachting. NASA dacht dat dat de meest logische verklaring was, maar het werd niet uitgesloten dat het wellicht een meteoriet was. Wat wel zeker is, is dat het niet gaat om een alien, dus de complotdenkers kunnen weer rustig slapen.

Tags : , , , ,

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.