Justice

Posted On January 29, 2014 By In Ruimtevaart And 1735 Views

Complotdenker klaagt NASA aan om levende steen

NASA heeft een rechtszaak tegen zich lopen vanwege de mysterieuze steen die vorige week op Mars werd gevonden. Een bekende complotdenker meent dat NASA niet genoeg doet om de steen te onderzoeken, en daarmee bewust bewijs van leven op Mars achterhoudt.

De vreemde steen werd vorige week gevonden door marsrover Opportunity. Hoewel de wetenschappers nog niet precies weten waar de steen vandaan komt, nemen de meeste onderzoekers aan dat Opportunity de steen er zelf heeft ‘neergegooid’ toen hij zijn wielen draaide. Andere mogelijkheden (zoals een meteorietinslag) lijken niet heel realistisch, dus onderzoekt NASA de steen niet heel grondig. Daarvoor wordt het ruimteagentschap nu aangeklaagd.

NASA onderzocht de steen net genoeg om te verklaren dat het ook echt een steen was, en dat die waarschijnlijk door bovenstaande reden verschenen was. Maar ene Rhawn Joseph weet zeker dat de steen een buitenaardse levensvorm is. Hij vindt dat NASA onverantwoordelijk is in haar onderzoek naar die mogelijkheid. Dat NASA zo makkelijk roept dat het “slechts een steen is” vindt hij “onbegrijpelijk, gevaarlijk nalatig, en bizar”.

Dwaas
Nu is Rhawn Joseph, een zelfbenoemde “wetenschapper”, geen heel betrouwbaar figuur. Joseph is de Micha Kat van de ruimtevaart, een notoire complotdenker, die regelmatig roept dat NASAhet bestaan van UFO’s in de doofpot stopt en die meent dat er al een aantal jaren mensen op Mars wonen. Nu denkt Joseph dat NASA bewust de mysterieuze steen niet bestudeert, omdat dat het bestaan van buitenaards leven zou bewijzen. En dat is natuurlijk wel het laatste wat NASA wil…

De aanklacht
De rechtszaak loopt namens Joseph en “de bevolking van Amerika, die recht heeft op de waarheid”, en richt zich tegen het ruimteagentschap en in het specifiek tegen NASA-baas Charles Bolden. In de aanklacht schrijft Joseph overigens dat hij “meteen” zag dat de “steen” een levend organisme was. De hele aanklacht staat hieronder.

NASA Lawsuit

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.