Black-science-man

Posted On March 30, 2014 By In Politiek, Ruimtevaart And 10224 Views

Creationisten woedend op Neil DeGrasse Tysons ‘Cosmos’

Creationisten zijn boos op de makers van de televisieserie ‘Cosmos: A Spacetime Odyssey’. De kerkgangers vinden dat er in de show te veel aandacht wordt besteed aan de evolutietheorie, en niet aan hun geloof dat de aarde door een hogere macht is geschapen.

Een Amerikaanse geloofsgroep met de naam ‘Answers in Genesis’ uitte kritiek op de presentator van het Fox-programma, Neil DeGrasse Tyson.

      “Ik was geschokt tijdens de eerste aflevering, waarbij Tyson praat over wetenschap en hoe je over alles kunt discussiëren. Maar dat is niet waar, want het geloof dat de wereld geschapen is komt in de show helemaal niet aan bod.”
      – Danny Faulkner, van ‘Answers in Genesis’

Hitserie

Faulkner deed zijn uitspraken in The Janet Mefferd Show, maar al eerder uitten ook andere groepen kritiek op de wetenschapsshow. ‘Cosmos’ is de nieuwste hit van Fox en National Geographic, met astrofysicus Neil DeGrasse Tyson in de hoofdrol. De show is een remake van het populaire gelijknamige origineel uit de jaren 80, met Carl Sagan in de hoofdrol.

‘Cosmos’ vertelt het verhaal van ontstaan van de aarde en het universum, en behandelt daarbij onderwerpen als de Big Bang en het ontstaan van het leven op aarde, miljarden jaren geleden. De creationisten vinden het echter schandalig dat de evolutietheorie daarbij als leidraad wordt genomen, en dat de Schepping er helemaal niet in voorkomt.

‘Belachelijk’

Neil Tyson vindt de aantijgingen belachelijk.

      “Je gaat ook niet met NASA praten over de ronde aarde en dan zeggen: ‘Zo, nu is het tijd voor de platte-aarde-theoristen’.”

Fox en National Geographic hebben nog niet gereageerd op het verzoek de complete show overhoop te gooien. Maar dat zal vast niet gebeuren.

Tags : ,

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.