Antares_Cygnus

Posted On September 16, 2013 By In Astronomie And 9942 Views

Wéér een commerciële lancering uitgesteld

Antares_Cygnus

Voor de tweede keer deze week is een lancering van een commercieel bedrijf uitgesteld. Deze keer gaat het om een Cygnus-capsule die voorraad naar het ISS zou brengen. De Antares-raket waar de capsule op zit, zou eigenlijk vandaag vertrekken. De volgende poging is nu op woensdag 18 september.

De lancering werd een paar uur voor de aftelling afgebroken. In een verklaring zegt ontwerper Orbital Science Corporation:

“Door een combinatie van het slechte weer van gisteren en een technisch probleem in de communicatiesystemen hebben we besloten de lancering uit te stellen.”

Het technische probleem bleek in een kapotte kabel te zitten. De fout werd gevonden tijdens een eerdere test de avond tevoren. “Zodra de kabel vervangen is, kunnen we nieuwe tests gaan houden ter voorbereiding van de lancering, aanstaande woensdag,” verklaart Orbital.

De lancering van de Cygnus-capsule is de eerste van een serie lanceringen naar het ISS. Orbital heeft in 2008 een contract gesloten met NASA om vrachten naar het ruimtestation te brengen. Cygnus kan 589 kilo materiaal vervoeren, en zal de astronauten onder andere voedsel en kleding brengen. In tegenstelling tot die andere commerciële capsule (de Dragon van SpaceX) kan Cygnus geen vracht terug naar aarde nemen.

Als de lancering vrijdag doorgaat, zal de capsule op zondag 22 september aankomen bij het ISS. We zullen de lancering hier live streamen.

Tags : , , ,

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.