IMG_0003.JPG

Posted On November 3, 2014 By In Ruimtevaart And 1667 Views

Rijke Chinees gaat eigen satellietnetwerk bouwen

Een steenrijke Chinese zakenman bouwt zijn eigen satellietnetwerk. Dat melden Chinese media. De 40-jarige Wang Jiny wil een eigen netwerk van communicatiesatellieten voor het Chinese vaste land.

Daarvoor is zelfs al een eerste testsatelliet gebouwd, zegt Wang. Eén van zijn bedrijven lanceerde die vorige maand al.

Eerste commerciële investering

Het bedrijf Xinwei Telecom, waar Wang 30% van bezit, is daarmee het eerste Chinese bedrijf dat in de ruimtevaartindustrie investeert. Die wordt nu nog grotendeels gerund door het leger van het land.

Netwerk

Volgens Wang zal zijn bedrijf de komende maanden nog 4 andere soortgelijke satellieten ontwikkelen en lanceren. De volgende 10 jaar moet dat “een netwerk van satellieten” worden. 

      “De kosten van het bouwen van satellieten zijn historisch laag, terwijl we er over een aantal jaren flinke winst uit kunnen halen.”

Telecom

De satellieten moeten vooral communicatiesystemen gaan brengen over China’s vaste land en de daaromliggende gebieden. De telecomindustrie heeft gigantische potentie in het land met een populatie van meer dan een miljard.

Mysterieuze tycoon

Over Wang Jing zelf is maar weinig bekend, behalve dat hij de steenrijke tycoon is die de komende jaren het Nicaragua-kanaal gaat aanleggen. Wang heeft een geschat vermogen van zo’n 4,7 miljard euro en is daarmee de 224e rijkste persoon op aarde. 

Tags : , ,

About

Comments are closed.