IMG_0005.JPG

Posted On November 3, 2014 By In Politiek, Ruimtevaart, Uncategorized And 1873 Views

Dutch Space krijgt saaiere naam

Het Leidense bedrijf Dutch Space gaat vanaf november verder onder de spectaculair droge naam Airbus Defence and Space Netherlands B.V. Voor u verandert er verder niets.

Met de naamswijziging wordt ook een nieuwe website gelanceerd, www.AirbusDS.nl. Naast de nieuwe naam en huiskleur verandert er weinig in het bedrijf. De 300 werknemers blijven werkzaam, en het bedrijf blijft zich grotendeels bezig houden met dezelfde projecten als eerst.

Astrium

De naamsverandering wordt doorgevoerd nu Dutch Space verder wordt geïntegreerd in moederbedrijf Astrium, Europa’s grootste defensieaannemer die ook veel ruimtevaartprojecten is gestart. Astrium is onder meer de drijvende kracht achter Europa’s Galileo-project en de Ariane-raket.

Internationale samenwerking

In een persbericht zegt Dutch Space dat de integratie goed kan zijn voor de wereldwijde samenwerking. Zo kunnen er makkelijker internationale contacten worden gelegd en kunnen projecten met andere bedrijven en landen makkelijker worden uitgevoerd.

Bekend

Dutch Space, dat sinds eind jaren 60 bestaat en inmiddels is uitgegroeid tot meer dan 300 werknemers, is één van Nederlands bekendste en grootste ruimtevaartbedrijven. Het concern is vooral gespecialiseerd in zonnepanelen, die het onder andere maakt voor de Dragon-capsule van SpaceX en voor de Rosetta-sonde die nu op weg is naar een komeet. Ook bouwde het bedrijf de fameuze ERA-arm, die al 10 jaar geleden op het International Space Station had moeten zitten maar waarvan de lancering telkens werd uitgesteld.

Tags : , ,

About

Comments are closed.