image

Posted On February 26, 2015 By In Ruimtevaart And 1656 Views

Reality-show Mars-kolonie gaat niet door

Hoe hilarisch de potentiële Mars One-kandidaten ook mogen zijn, we gaan er voorlopig geen tv-show van zien. Productiemaatschappij Endemol heeft de stekker uit de onderhandelingen getrokken, waardoor Mars One voorlopig geen reality-show krijgt over het selectie- en trainingsproces van de astronauten.

Bas Lansdorp, oprichter van Mars One, bevestigt dat het bedrijf niet verder gaat met de productiemaatschappij. De reden is dat beide partijen ‘het niet eens konden worden over bepaalde details uit het contract’, maar Lansdorp weigert verder commentaar.

Big Brother In Space

Mars One ging in juni vorig jaar in gesprek met Darlow Smithson Productions, een divisie van productiemaatschappij Endemol. Het plan is om een grote reality-show te maken waarin het selectieproces en de trainingen van de astronauten wordt vastgelegd. DSP zou de exclusieve internationale uitzendrechten krijgen voor die show.

Sceptisch

De show zou aanvankelijk begin 2015 op tv moeten komen, maar critici verwachtten daar al weinig van omdat Mars One en DSP nog geen overeenkomst bekend hadden gemaakt.

Andere maatschappij

‘Gelukkig’ zegt Mars One nog in gesprek te zijn met een andere productiemaatschappij. Die maakte eerder deze maand al een 2,5 minuten durende promotievideo over de laatst overgebleven 100 kandidaten voor de permanente Mars-kolonie. Welke maatschappij dat is, en hoe ver de onderhandelingen daarmee zijn, wil Mars One – uiteraard – niet vertellen.

Geen vertraging

Bas Lansdorp wil verder wel kwijt dat de afgebroken onderhandelingen geen vertraging in de missie betekenen. Die gaat nog gewoon door, waarbij de definitieve selectie van ‘astronauten’ eind 2015 plaatsvindt, en de trainingen begin volgend jaar beginnen. 

About

Comments are closed.