20131002-132631.jpg

Posted On October 2, 2013 By In Ruimtevaart And 1944 Views

NASA-tentoonstelling zo leeg als maanlandschap

20131002-132522.jpg

Het gaat slecht met de NASA-tentoonstelling A Human Adventure die momenteel in Utrecht staat. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Volgens de krant kampt de tentoonstelling met teleurstellende bezoekcijfers.

Volgens de krant komen er op sommige dagen slechts ‘enkele tientallen bezoekers’ opdagen. Het gaat zelfs zo slecht, dat de tentoonstelling vanaf volgende week iedere maandag gesloten zal blijven. De Jaarbeurs, waar de expositie staat, wil dat niet bevestigen of ontkenen.

Veel minder bezoekers dan gedacht
De krant spak met bronnen die de lage opkomst bevestigen. De organisatie had gehoopt op zo’n 150,000 bezoekers, maar dat aantal wordt met de huidige kaartverkoop bij lange na niet gehaald. Momenteel zijn er volgens de krant 30,000 minder bezoekers langs geweest dan gehoopt.

Eerder stond de show al in Madrid en Istanbul, waar per stad 250,000 kaartjes werden verkocht. Hierna vertrekt de tentoonstelling naar Tokio, en daarna Bangkok.

Afhakende sponsor
Volgens De Telegraaf haakte ook al een belangrijke sponsor van de expositie af. Rovio, die het populaire Angry Birds Space maakte, vindt het niet meer lucratief genoeg om met de Jaarbeurs verder te gaan.

“Nog tot volgend jaar”
Over de toekomst van de tentoonstelling kan nog weinig worden gezegd, maar zeker is het wel dat de tentoonstelling nog tot januari in Nederland zal blijven. “Daar hebben we contracten voor getekend, en daar houden we ons dus aan,” zegt een woordvoerder van de Jaarbeurs.

De tentoonstelling staat al sinds juni in de Jaarbeurs in Utrecht, en neemt de bezoeker mee door de geschiedenis van de ruimtevaart. Een gedeelte van de expositie is gewijd aan Dutch Dimensions en ESA, die laten zien hoe de Nederlandse ruimtevaartindustrie eruit ziet.

Reden onbekend
De reden van de slechte bezoekcijfers, zijn volgens de organisatie niet bekend. “Aan de ene kant zitten we niet op een praktische locatie, er is niet genoeg PR rondom de expo geweest, maar misschien vindt Nederland de ruimtevaart ook wel gewoon niet interessant,” aldus de woordvoerder.

Tags : ,

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.