Oleg_Kotov_ruimtewandeling

Posted On January 27, 2014 By In Ruimtevaart And 7049 Views

UPDATE: Russen herhalen eerdere ruimtewandeling

De Russische kosmonauten Oleg Kotov en Sergey Ryazanskiy gaan vanmiddag een nieuwe poging wagen om 2 camera’s op het ISS te installeren. Dat deden ze ook al afgelopen december, maar toen bleken de camera’s niet te werken. U kunt het hier live meekijken.

UPDATE: De ruimtewandeling is na 6 uur en 8 minuten succesvol afgeloten. Kotov en Ryanzanskiy hebben de 2 camera’s goed geinstalleerd op de Zvezda-module van het station en zitten inmiddels weer in het airlock.

Kotov en Ryanzanskiy verlaten het Pirs-airlock om 2 camera’s te installeren op de Russische Zvezda-module. Die camera’s komen van het Canadese bedrijf Urthecast, en sturen real-time videobeelden van de aarde naar beneden. Op 17 december 2013 gingen de kosmonauten ook al op een ruimtewandeling, maar de camera’s bleken niet te werken. Na het repareren van een aantal connectoren kan de reparatie weer opnieuw worden geinstalleerd.

De ruimtewandeling begint om 15.10 (Nederlandse tijd), en duurt zo’n 8 uur. Het is de 178e ruimtewandeling in de geschiedenis van het ruimtestation.

Tags : , , , , , , ,

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.