IMG_1342.JPG

Posted On July 22, 2015 By In Ruimtevaart, Video And 2019 Views

LIVE: Lancering Expeditie 44 (Kononenko, Lindgren, Yui) naar ISS

3 astronauten vertrekken vanavond voor een half jaar naar het ISS. Expeditie 44 bestaat uit de Rus Oleg Kononenko, de Amerikaan Kjell Lindgren en de Japanner Kimiya Yui. De ruimtevaarders worden om 23.02 Nederlandse tijd gelanceerd aan boord van een Soyuz-raket, vanaf de Kazachstaanse basis Baikonur.

Het drietal komt zo’n 6,5 uur na de lancering aan bij het International Space Station. Daar voegen de astronauten zich bij de crew van Expeditie 44, die bestaat uit de Amerikaan Scott Kelly en de Russen Mikhail Kornienko en Gennady Padalka. Die verblijven al sinds mei in het station.

De lancering is hieronder live mee te kijken. De NASA live-tv-uitzending begint om 22.30 (Nederlandse tijd).

André Kuipers

Vooral Oleg Kononenko kan je wel eens bekend voorkomen, want dat was namelijk de mede-reiziger van André Kuipers tijdens zijn missie in 2012.

Veteraan

Kononenko is de veteraan van deze missie, terwijl het voor Lindgren en Yui de eerste missie is. Voor Kononenko is het inmiddels de zesde missie.

Brightman zou de 7e betalende ruimtetoerist van het ISS worden

Sarah Brightman

Aanvankelijk zou ook de Britse zangeres Sarah Brightman meegaan met de missie, als toerist. Brightman zou de 7e ruimtevaarder worden die ooit heeft betaald voor een tripje naar het ISS, maar ze zegde de trip een paar weken geleden af om onduidelijke redenen.

Familieomstandigheden

Hoewel Brightman claimde ‘om familieomstandigheden’ thuis te blijven, werd gespeculeerd dat de astronaute bang was na een serie mislukte bevoorradingslanceringen naar het ISS.

Kjell Lindgren heeft haar plaats nu ingenomen. 

Tags : , , , , , , , , , , , , , ,

About

Comments are closed.