20140207-182447.jpg

Posted On February 7, 2014 By In Politiek, Ruimtevaart And 7711 Views

Canada presenteert toekomstig ruimtevaartbeleid

Canada heeft ambitieuze plannen voor zijn ruimtevaartprogramma. De nieuwe strategie werd vandaag gepresenteerd door ministers en het Canadian Space Agency.

Canada heeft een nieuw beleid gemaakt voor de ruimtevaartactiviteiten van het land. Het belangrijkste punt van dat beleid is het ruimtevaartprogramma vooral om Canada moet draaien. “Onze soevereiniteit,  veiligheid en welvaart zijn het hart van de Canadese ruimtevaartindustrie”, staat in het plan te lezen.

Daarnaast moet de ruimtevaart gebruikt worden om Canada’s economie te versterken. Het land wil met een sterke ruimtevaartsector een technologisch hoogstaande sector bouwen. Daar horen ook goede technische opleidingen bij. Ook is het belangrijk dat het land laat zien dat het technologisch erg sterk onderlegd is, met als grote voorbeeld de robotische CanadArm2 op het ISS en lenzen voor de toekomstige James Webb Space Telescope.

Ook wil Canada zich nog meer presenteren als speler in de internationale markt. Door samen te werken met andere landen wil Canada haar toewijding aan het ISS laten zien.

Pronken met de sector
Het nieuwe beleid is niet wereldschokkend anders dan voorheen, maar het is een nieuwe ontwikkeling dat Canada zo veel pronkt met zijn ruimtevaartsector. 

Het nieuwe beleid werd vandaag gepresenteerd door de Canadese Minister van Industrie Jame Moore, en de president van het Canadian Space Agency Walter Natynczyk.

Chris Hadfield – wie anders?
Canada borduurt voort op het werk van de waanzinnig populaire Chris Hadfield. Die werd in 2012 de eerste Canadees die de leiding had over het International Space Station. Naast zijn wetenschappelijke werk zorgde Hadfield met zijn actieve social-mediagebruik en charismatische voorkomen dat de ruimtevaart weer een populair onderwerp werd. Nu Hadfield weer terug op aarde is, hoopt het CSA die aandacht vast te houden. 

Actief ruimtevaartprogramma
Canada heeft al jaren een actief ruimtevaartprogramma, met een eigen astronautenkorps en een bloeiende industrie. Daarnaast is Canada 1 van de 5 partners van het International Space Station, waarvoor het land de CanadArm2 bouwde. Die robotische arm, die astronauten kan assisteren tijdens ruimtewandeling en die wordt gebruikt voor het binnenhalen van capsules, werd vorig jaar ook al op het nieuwe 5-dollarbiljet gezet.

Tags : , , , , , ,

About

One Response

  1. Pingback: check this

Leave a Reply

Your email address will not be published.