barry_terry

Posted On January 2, 2015 By In Ruimtevaart, Video And 1922 Views

Astronauten wensen aardbewoners gelukkig nieuwjaar

De astronauten in het ISS hebben nieuwjaar 400 kilometer boven de aarde doorgebracht, en hoewel vuurwerk in het ruimtestation geen goed idee is heeft het zestal ons aardbewoners toch een gelukkig nieuwjaar gewenst.

Dat deden de astronauten in een speciale videoboodschap die zij vanuit hun buitenaardse laboratorium maakten. NASA-astronauten Barry Wilmore en Terry Virts zeggen daarin dat zij 16 keer het nieuwe jaar vieren omdat het ruimtestation zo veel keren over een deel van de aarde vliegt waar het op dat moment middernacht is.

Samantha Christoforetti

“We wensen iedereen een gelukkig, gezond en voorspoedig 2015 toe, terwijl we hier het geluk hebben het nieuwe jaar te vieren in het ruimtestation.”

Ook ESA-astronaute Samantha Christoforetti wenste iedereen op aarde een gelukkig nieuwjaar, tijdens een videoboodschap die ze voor het European Space Agency opnam.

Pragmatische Russen

In tegenstelling tot de social media-gebruikende astronauten, bleef het verdacht stil van de Russische kosmonauten die ook in het station verblijven. Van Anton Shkaplerov, Elena Serova en Alexander Samokutyaev hoeven we deze trip sowieso al weinig sociale-media-activiteit te verwachten (al twittert Shkaplerov sporadisch), maar ook tijdens de jaarwisseling lieten de Russen geen woord horen.

Raar

Wie dat wél deed, is de Canadese ex-astronaut Chris Hadfield. In een bizar promotiefilmpje voor een onbekend doel wijst de voormalige ISS-commandant op hoe goed we het hebben in onze samenleving – “veel beter dan we vaak denken.” Ook zegt hij iets over hoe er veel is om naar vooruit te kijken in 2015 – of zo. Oordeel zelf, want het is niet helemaal duidelijk waar de beste man heen wil. Dat ‘ie maar weer gewoon liedjes gaat maken.

Tags : , , , , , , , , , , ,

About

Comments are closed.