IMG_0249.JPG

Posted On August 26, 2014 By In Politiek, Ruimtevaart And 6148 Views

Arianespace start onderzoek naar mislukte Galileo-lancering

Niemand weet nog waardoor de problemen bij de lancering van 2 Galileo-satellieten vorige week door ontstonden, maar lanceerbedrijf Arianespace is in ieder geval vastbesloten het op te lossen. Het bedrijf heeft daarvoor een speciale commissie in het leven geroepen die moet gaan onderzoeken hoe de navigatiesatellieten in een verkeerde baan terecht konden komen.

Het bedrijf gaat daarvoor samenwerken met het Europese ruimteagentschap ESA, en de Europese Commissie, de opdrachtgever en eigenaar van het Galileo-project.

Ambitieus

De commissie is ambitieus en wil al op 8 september met haar eerste conclusies komen. Het onderzoek start per direct.

Oorzaak

Het onderzoek wordt geleid door Peter Dubock, de vroegere generaal-inspecteur van ESA. De onderzoekers gaan onder meer bekijken wat de omstandigheden waren van de lancering en wat de grootste oorzaken van de fout waren. Ook doet de commissie een aantal aanbevelingen over hoe het Galileo-programma, en met name de lanceringen, in de toekomst verder kunnen.

Verkeerde baan

Twee Galileo-satellieten werden dit weekend door een Soyuz-Freget-raket in een verkeerde baan om de aarde geplaatst. Daardoor zijn de peperdure satellieten onbruikbaar. De satelliet werd gelanceerd door Ariancespace, met een Russische Soyuz-raket.

Tags : , , ,

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.