20140501-172317.jpg

Posted On May 1, 2014 By In Ruimtevaart And 12790 Views

Russische GPS-tegenhanger stuk

GLONASS, de Russische tegenhanger van GPS, heeft de afgelopen dagen te maken gehad met ernstige verstoringen. Daardoor werkte het navigatiesysteem vrijwel nergens. De fout komt volgens het Russische ruimteagentschap vanwege een programmeerfout.

Dat meldt Oleg Ostapenko, de baas van Roscosmos, tijdens een persconferentie. Daarin meldde hij dat de programmeurs van het systeem enkele “wiskundige fouten” hadden gemaakt.

Opgelost

Die zijn nu opgelost, zegt Ostapenko. De problemen waren volgens hem niet te groot en konden makkelijk gerepareerd worden. Toch duurt het nog een tijdje voor de nieuwe software voor de navigatiesatellieten is geïmplementeerd.

     &nbsp“De ontstane problemen zijn medio mei opgelost. Er is geen enkele mogelijkheid dat ze in de toekomst nog eens zullen voorkomen.”

Onnauwkeurig

Een groot deel van de GLONASS-satellieten stopten 2 weken geleden met functioneren, maar konden na een tijdje weer door de grondbediening worden aangezet. Toch heeft het systeem nog steeds veel last van periodieke uitval en onnauwkeurigheid.

GPS-concurrent

Het GLONASS-systeem (‘Global Navigation Satellite System’) is de Russische tegenhanger van het Amerikaanse GPS. Het werkt hetzelfde als het Global Positioning System, maar werd in 1993 gestart door Rusland om onafhankelijk te blijven van het door het Amerikaanse leger aangestuurde GPS.

Er zijn momenteel 28 GLONASS-satellieten in de lucht, waarvan er 24 operationeel zijn. Op 14 juni vindt een nieuwe lancering plaats om het systeem uit te breiden.

Tags : , , ,

About

6 Responses

 1. I like reading a post that can make people think. Also, many thanks for permitting me to comment!

 2. At present, a few companies have expressed their interest to ICANN with the majority wanting to take their business brand for a Top Level Domain, with the minority
  applying for generic terms. You are not precluded
  from buying your own brand new domain as you may prefer that you would want
  to set-up your own internal link structure. The web is a sensitive place, so the best business web hosting companies have ample security measures in place to ensure customers
  and their customers have safe experiences every time.

 3. A warded lock utilizes a set of obstructions, or wards, to
  stop the lock from opening up unless the proper secret is placed.

 4. Famous Quotеs On Windows 10 Download Iso

Leave a Reply

Your email address will not be published.