20131109-131625.jpg

Posted On November 9, 2013 By In Ruimtevaart, Uncategorized And 7333 Views

Olympische vlam gaat op ruimtewandeling

20131109-131625.jpg

Twee Russische astronauten voeren vandaag een 6 uur durende ruimtewandeling uit. Tijdens de ruimtewandeling nemen zij de Olympische Fakkel mee de ruimte in. Dat is hier live mee te kijken.

Astronauten Oleg Kotov en Sergey Ryanzanskiy zullen om 15.30 (Nederlandse tijd) het Pirs-luik openen voor de wandeling.

De ruimtewandeling is hieronder straks live te volgen.

De twee nemen de Olympische vlam mee naar buiten voor een korte fotosessie. 

        “We bewegen langs het Russische segment van het ISS op en overhandigen daarbij dan symbolisch de Vlam aan elkaar. Dat doen we 3 keer, om er zeker van de zijn dat we goede foto’s hebben om te laten zien aan de wereld en aan ons land. Het is lastig om zowel de aarde en het duister van de ruimte op een foto te zetten, en een technische uitdaging, maar ik weet zeker dat Sergey en ik het kunnen.”
        – Oleg Kotov, tijdens een persconferentie afgelopen vrijdag vanuit het ISS

De astronauten wilden aanvankelijk de Olympische hoofdstad Sochi op de achtergrond krijgen, maar het ISS vliegt rond dat tijdstip niet over Rusland heen.

Terug naar binnen
De Olympische Vlam zal zo’n 20 minuten in de open ruimte verblijven. Na het maken van de foto’s brengen Kotov en Ryanzanskiy de fakkel weer naar het airlock, waarna ze verder gaan met de rest van hun ruimtewandeling.

Tijdens de ruimtewandeling monteren de astronauten een platform voor een nieuwe camera die in december bij het ISS arriveert. Het platform wordt op de Russische Zvezda-module gemonteerd. 
        Ook verplaatsen de ruimtewandelaars een voetsteun voor toekomstige ruimtewandelingen, en deactiveren zij een instrument dat voor proeven is gebruikt.

Dit is Kotovs 4e ruimtewandeling. Voor Ryanzanskiy is het de eerste. Het is de 174e ruimtewandeling in de geschiedenis van het Space Station, en de 8e dit jaar.
        In december zal Kotov nog een ruimtewandeling maken, maar dan met collega Mikhail Tyurin.

Tags : , , ,

About

One Response

  1. Pingback: get

Leave a Reply

Your email address will not be published.