PMM

Posted On May 27, 2015 By In Ruimtevaart, Video And 2500 Views

LIVE: NASA verplaatst ISS-module voor komst commerciële schepen

NASA verplaatst een belangrijke module van het ISS naar een andere plaats aan het ruimtestation, zodat daar in 2017 makkelijker commerciële bemande capsules kunnen aankoppelen. De verplaatsing gebeurt met behulp van de Canadarm2.

Het gaat om de Permanent MultiPurpose Module met de bijnaam ‘Leonardo’ die sinds het begin van het ruimtestation werd gebruikt voor koppelingen met de Space Shuttle. In 2011 werd besloten de PMM permanent aan het station te bevestigen.

Leonardo is op dit moment gekoppeld aan de Unity-module, maar verhuist naar de Tranquility-module.

Harmony

Dat gebeurt om meer plaats te maken rondom de Harmony-module, waar in 2017 de nieuwe ruimteschepen van SpaceX en Boeing moeten aankoppelen. De bedrijven zijn hard aan het werk om een bemand vrachtschip te maken waarmee astronauten naar het ruimtestation kunnen vliegen. De vrachtschepen moeten aankoppelen aan een nieuwe docking-poort, die later dit jaar aan de Harmony-module wordt gemaakt.

De verhuizing wordt overzien door Expeditie 43-leden Terry Virts en Scott Kelly. De module verhuist tussen twee Amerikaanse modules en wordt dus overzien door de NASA-astronauten.

Tags : , , , , , , , ,

About

Comments are closed.