Posted On November 19, 2014 By In Uncategorized And 1666 Views

China lanceert 2 raketten in etmaal

Een nieuwe, mysterieuze raket is dit weekend gelanceerd vanuit China. Daarmee heeft het land 2 ruimtemissies in nauwelijks 24 uur tijd uitgevoerd. Aan boord waren een militaire spionagesatelliet en een aardobservatiesatelliet voor het in de gaten houden van natuurrampen.

De eerste raket steeg om 07.37 Nederlandse tijd op. Het ging om een Kuaizhou 2-raket, een heel ander model dan de Lange Mars-raketten die China normaal gebruikt. Aan boord van de Kuaizhou was een aardobservatiesatelliet waarmee China in eigen land een preventiesysteem voor overstromingen, bosbranden en aardbevingen wil bouwen.

Mobiele raket

Er is weinig bekend over de Kuaizhou, wat “snel voertuig” in het Mandarijn betekent. De raket heeft in ieder geval drie trappen met vaste brandstof en een vierde trap met vloeibare brandstof. Volgens experts kan de Kuaizhou vanaf een mobiel platform worden gelanceerd en kan het binnen enkele dagen al klaar zijn voor vertrek. Dat maakt het een uiterst mobiele raket die vanaf verschillende locaties de ruimte in kan worden gebracht.

Spionage

Slechts 23 uur later werd een Lange Mars 2D-raket gelanceerd vanaf de ruimtebasis Jiuquan. Die raket (het werkpaard van de Chinese raketindustrie) bracht een militaire spionagesatelliet buiten de dampkring. 

Tags : , , , ,

About

Comments are closed.