20140102-212758.jpg

Posted On January 2, 2014 By In Achtergrond, Reviews And 56537 Views

REVIEW: De beste space-apps voor tablets en smartphones

Heeft u tijdens de feestdagen eindelijk die felbegeerde iPad gekregen? Of een nieuwe smartphone? Of weet u niet wat u met die iTunes-cadeaukaart aan moet? Tijd om eens te kijken welke ruimte-apps u dan het beste kunt downloaden!

De beste apps voor ruimtenieuws zijn natuurlijk de officiële apps van de ruimteagentschappen zelf.

NASA (iOS en Android, gratis)
De NASA-app is het mooist, en sinds een paar weken ook helemaal vernieuwd. Naast het laatste nieuws zijn er ook honderden foto’s en video’s te bekijken uit de archieven van het Amerikaanse ruimteagentschap. Daarnaast zijn alle tweets van al NASA’s twitteraccounts te lezen, en is er achtergrondinformatie te vinden over NASA’s programma’s en ruimtevaartcentra. Alle informatie in één handige app dus.

Download de NASA-app (gratis) voor iOS hier, en voor Android hier.

ESA (iOS, gratis)
De ESA-app is een stuk minder goed afgewerkt. Hij werkt bij veel mensen (nog) niet op iOS 7, begint met een verplicht (en irritant) introdeuntje en heeft geen landscape-modus, maar als u daarover heen kunt kijken vindt u een handig overzicht van het nieuws en de missies van het European Space Agency. Ook is ESA live tv via de app te bekijken, en biedt de app honderden prachtige ruimtefoto’s aan.

Download de ESA-app (gratis) voor iOS hier. Er is nog geen Android-app.

ISS-Spotter (iOS, gratis)
Altijd willen weten wanneer het International Space Station over uw huis vliegt? Vroeger was daar de ‘Spot The Station’-service voor. Die stuurde een mailtje wanneer het ISS over kwam vliegen, maar voor die service kon je je niet afmelden, en bovendien kwamen de mailtjes een dag van tevoren. Dat kan beter, met de ISS-Spotter. De app (voor iOS) laat op een wereldkaart zien waar het station zich op dat moment bevindt en in welke lijn het vliegt. Maar de belangrijkste functie: via locatiegebruik geeft de app een alarm wanneer het ISS boven uw hoofd zit. Ook geeft de app aan hoe hoog en in welke richting u moet kijken, zodat u altijd even kunt zwaaien naar de astronauten die over uw huis heen komen.

Download de app (gratis) voor iOS hier.

ISS Detector (Android, gratis)
In principe dezelfde app als ISS-spotter, maar dan voor Android.

Download ISS Detector (gratis) voor Android hier.

Space Images (iOS en Android, gratis)
Space Images is niet heel complex: de app van het Jet Propulsion Laboratory (gratis voor iOS en Android) heeft een collectie met duizenden van de prachtigste ruimtefoto’s ooit gemaakt. Daar bent u wel een tijdje zoet mee.

Download Space Images (gratis) voor iOS hier en voor Android hier.

NASA live tv (iOS en Android, gratis)
U kunt voor live-lanceringen altijd bij ons terecht, maar NASA TV laat ze via de handige app ook perfect zien. Daarnaast zendt de zender 24 uur per dag nieuws en documentaires uit over het werk bij NASA, waardoor er altijd wat te leren valt over het grootste ruimteagentschap ter wereld. Met een handige tv-gids en een gebruiksvriendelijke interface is er geen betere app om de ruimtevaart te volgen.

Download NASA TV hier voor iOS en hier voor Android.

Star Walk (iOS, E 2,69)
De beste live sterrenkaart van dit moment is wat prijzig, maar iedere cent waard. Als u Star Walk naar de hemel richt, ziet precies wat er op dat moment in de lucht staat. De app geeft daarnaast informatie over ruim 200,000 sterrenbeelden, planeten, en satellieten. Bijzonder leerzaam, en u raakt er niet op uit gekeken.

Download de app (E 2,69) voor iOS hier.

Sky Map (Android, gratis)
Het alternatief voor Star Walk voor Android-gebruikers. Sky Map was vroeger nog van Google, maar nadat die de app lieten gaan gingen enkele ontwikkelaars met de app verder. Het resultaat is een iets minder accurate, maar toch heel nuttige app die aangeeft wat er in de lucht te zien is.

Download Sky Map voor Android hier.

Solar Walk (iOS, E 2,69)
Solar Walk komt van dezelfde makers als Star Walk, maar geeft meer en gedetailleerdere informatie over ons zonnestelsel. De app vertelt alles over zowat iedere planeet, maan en asteroide tussen Venus en Pluto, op een prachtig visuele manier.

Download Solar Walk voor iOS hier.

Moon Globe en Mars Globe (iOS, gratis en/of E 0,89)
De Moon Globe en de Mars Globe zijn twee gedetailleerde, driedimensionale kaarten van de maan en Mars. Iedere krater en steen staat gedocumenteerd in de apps. Er zijn gratis versies te downloaden, maar voor slechts 89 cent krijgt u een nóg uitgebreider overzicht, inclusief alle landingsplaatsen van bemande en onbemande missies.

Download de gratis versie van Moon Globe (iOS) hier, en de betaalde versie hier. Voor de gratis versie van de Mars Globe kunt u hier terecht, voor de betaalde versie hier.

Moon Globe 3D (Android, E 0,99)
Voor Android is er een soortgelijke app verkrijgbaar van de maan, Moon Globe 3D. Deze kost 99 cent, maar is de moeite waard. U vindt Moon Globe 3D hier.

About

3 Responses

  1. Special gate connector devvices are utilized to automatically disarm and arm the gate electrical fence upon opening and closing the gate.

  2. Work started in April 1915 and, employing hired neighborhood workers, Landsturm troops (third-class infantry) and Russian POWs, the fence was completed in August 1915.

  3. Thanks so much for providing individuals with an extraordinarily remarkable opportunity to read critical reviews from this blog. It is often so good and as well , stuffed with a great time for me and my office mates to search your blog minimum three times in a week to see the latest guides you will have. And indeed, we are usually happy considering the extraordinary concepts you serve. Selected 3 tips on this page are absolutely the best we have all ever had.

Leave a Reply

Your email address will not be published.