Posted On June 2, 2014 By In Ruimtevaart And 25619 Views

Mars One strikt Big Brother-producent voor realityshow

Mars One gaat samenwerken met Endemol aan een grote tv-show rondom een enkele reis naar Mars. Het Nederlandse bedrijf heeft een overeenkomst afgesloten met het Britse DSP om het selectieproces van astronauten tot aan de lancering vast te leggen voor een internationale tv-show.

DSP (Darlow Smithson Productions) gaat de selectie en training van de astronauten van Mars One volgen. Van de aanvankelijk 200,000 aanmeldingen zijn er momenteel nog slechts 705 kandidaten over, die in 2025 graag op een enkele reis naar de Rode Planeet willen.

So You Wanna Be An Astronaut

Mars One heeft altijd gezegd dat het zijn missie wil financieren door middel van een reality-show. Dat kwa het bedrijf veel op hoongelach te staan, en de show wordt inmiddels gekscherend ‘So You Wanna Be An Astronaut’ genoemd. Toch lijkt het erop dat Mars One met een tv-deal als deze weer even vooruit kan.
      Hoeveel geld er echter met de deal gemoeid gaat, willen beide bedrijven niet zeggen.

Geen Terror Jaap

Tijdens de selectietrainingen krijgen de astronauten te maken met allerlei extreme situaties die hun samenwerkings- en uithoudingsvermogen tot het extreme testen. Mars One hamert erop dat de show bloedserieus wordt en dat we geen Terror Jaap-achtige taferelen hoeven te verwachten. Het is echter maar de vraag of een dergelijke show wel 10 jaar lang interessant blijft.

‘Geen realityshow’

Mars One wil af van het imago van een realityshow, en het bedrijf hamert er constant op dat het een serieuze show wil maken die mensen mee laat leven met het zware leven van de astronauten. Nu het bedrijf echter met de makers van ‘Big Brother’ gaat samenwerken lijkt het er echter op dat alle vooroordelen juist zijn over de show.

‘Binnenkort’ worden meer details bekend gemaakt over de show.

Mars One

Mars One is een Nederlandse stichting met het ambitieuze plan om in 2025 een permanente, bemande kolonie op Mars te stichten. Geinteresseerde kandidaten konden zich tot vorig jaar aanmelden. van de oorspronkelijk 200,000 zielen die zich voor het project meldden, bleven er na een paar willekeurige selectierondes nog 705 serieuze kandidaten over. Zij gaan nu strijden om te laten zien dat zij de geschikte kandidaat zijn voor de onderneming. Uiteindelijk gaan er in 2025 4 astronauten omhoog, met iedere opeenvolgende 2 jaar nog eens 4.

Tags : , , , ,

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.