Posted On August 18, 2014 By In Ruimtevaart And 12827 Views

LIVE: Russische kosmonauten maken ruimtewandeling

De Russische kosmonauten Alexander Skvortsov en Oleg Artemyev zijn vanmiddag aan een 6,5 uur durende ruimtewandeling begonnen. De ruimtevaarders voeren onderhoud uit en installeren enkele wetenschappelijke instrumenten op het Russische segment van het International Space Station. De EVA is hier live mee te kijken.

De Pirs-luchtsluis op de Russische Zarya-module opende om 16.00 Nederlandse tijd, waarna de astronauten aan hun 6,5 uur durende extra vehicular activity begonnen.

Volle planning

Weinig tijd om van het uitzicht te genieten hebben de kosmonauten niet, want de ruimtewandeling zit strak volgepland. Zo moeten de ruimtevaarders de Peruaanse Chasqui-1 CubeSat loslaten, en experimentele hardware van de CKK, Biorisk en Vinsolivost-experimenten verwijderen van het Russische deel van het station. Daarnaast voeren de kosmonauten gepland onderhoud uit aan het station.

Back-up

Tijdens de ruimtewandeling staat de commandant van Expeditie 40, Steve Swanson, klaar om de Russen bij te staan in geval van nood. Ter voorbereiding zit de Amerikaanse astronaut in de Soyuz TMA-12M. De drie andere astronauten die momenteel aan boord van het ruimtestation staan (of zweven…) klaar in het Amerikaanse gedeelte van het station – al worden na weken voorbereiding geen problemen verwacht.

Tags : , , , , ,

About

One Response

  1. My brother suggested I would possibly like this blog. He used to be entirely right.
    This post truly made my day. You cann’t consider just how much time I had spent for this information! Thank you!

Leave a Reply

Your email address will not be published.