india_nsro

Posted On November 8, 2014 By In Ruimtevaart And 1461 Views

India lanceert onbemande bemande capsule in december

India lanceert nog dit jaar een eigen onbemande crew-capsule, ter voorbereiding van zijn bemande ruimtevaartprogramma. Het land wil naast de heavy-lift-raket ook testen of het re-entry-systeem goed werkt.

Dat laat de Indian Space Research Organisation (ISRO), het Indiase ruimteagentschap, weten in een verklaring.

Testmissie

De capsule moet in december worden gelanceerd op de testmissie, zegt het hoofd van ISRO, K. Radhakrishnan. India gebruikt daarvoor één van zijn eigen zware raketten. Het land kan sinds begin dit jaar een raket lanceren met cryogene brandstof, wat een vereiste is voor zware lanceringen.

Laag

De testcapsule vliegt slechts tot een hoogte van zo’n 100 tot 120 kilometer. Dat is een stuk lager dan de echte missie, die tot wel 270 kilometer hoog moet vliegen.

Re-entry-procedures

Tijdens de test wordt vooral gekeken of de capsule de hitte van de atmosfeer wel aankan – die kan tijdens de re-entry-procedure oplopen tot wel 1,500 graden. Ook kijkt India of de parachute werkt waarmee de capsule zachtjes moet landen. India wil, net als Amerika’s Apollo-missies, in zee landen.

India’s ruimtevaarttoekomst

Het is de logische volgende stap in India’s ambitieuze ruimtevaartplannen. In de nabije toekomst wil het land een bemande missie uitvoeren waarbij 2 astronauten de dampkring verlaten. India zou daarmee het 4e land ter wereld worden dat op eigen kracht een bemand ruimtevaartprogramma opzet, na Amerika, Rusland en China.

Tags : , ,

About

Comments are closed.