20140625-104443-38683006.jpg

Posted On June 25, 2014 By In Foto, Ruimtevaart And 7963 Views

FOTO: Curiosity viert eerste Mars-verjaardag

Mars-rover Curiosity staat precies één jaar op de rode planeet. Een Mars-jaar, om precies te zijn, want in de 687 aardse dagen dat de rover er rondrijdt, heeft Mars precies een rondje om de zon gedraaid. En dat moet gevierd worden.

Dat doet de rover met dit prachtige zelfportret. De bestuurders van Curiosity bij het Jet Propulsion Laboratory hebben de foto gisteren uitgebracht. 

Selfie

De ‘selfie’ van de robot bestaat uit meerdere zelfportretten, die later zijn samengevoegd tot dit ene beeld. De foto’s zijn in april en mei van dit jaar gemaakt met behulp van Curiosity’s Mars Hand Lens Imager, een geavanceerde camera aan het uiteindelijk van de robotische arm van de rover.

Curiosity werd in november 2011 gelanceerd, en landde 9 maanden later in augustus op Mars.

Missiedoel

Volgens de wetenschappers van JPL heeft de rover zijn hoofdmissie al volbracht: bewijzen dat er ooit leven mogelijk was op Mars. In het afgelopen jaar heeft de rover sporen van een oude rivierbedding ontdekt, en vond hij sporen van water in de grond. 

En door

Toch is Curiosity’s missie nog lang niet ten einde. De rover is onderweg naar Mount Sharp, een hoge berg in het midden van Gale Crater, waar hij verder onderzoek zal doen naar de geologische en chemische samenstelling van de rode planeet.

Tags : , , , ,

About

One Response

  1. It is really a nice and helpful piece of information. I am glad that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.