Main_+pic

Posted On October 30, 2014 By In Achtergrond, Foto, Ruimtevaart, Video And 2242 Views

Alle foto’s, video’s en info over de Antares-ramp

Natuurlijk hopen we altijd dat een lancering goed gaat. Zeker bij bemande lanceringen bidden we dat er geen ongelukken voorkomen. Maar áls het dan een keer misgaat (zoals gisteren, dan ziet er gelijk wel spectaculair uit. Daarom zijn hier de mooiste foto’s van de ontploffing van de Antares-raket van Orbital, waarbij gisteren een Cygnus-capsule in vlammen opging.

Dit is aanvankelijk wat de meesten van ons zagen. De catastrofe was live mee te kijken met NASA Live TV, waarbij we dit beeld zagen.

Vanaf de perstribune

Maar dat is niet de enige plek van waarbij de lancering werd gefilmd. Ook op de perstribune zat het stampvol met journalisten die de camera’s hadden draaien. Opvallend is de paniek onder de reporters na de ramp.

En ook toeristen die de lancering bekeken zagen spectaculaire beelden:

Vanuit de lucht

De vuurbal werd ook vanuit de lucht waargenomen. Een piloot in een klein, eenpersoons Cesna-vliegtuigje vloog in de buurt van NASA Wallops rond, waardoor hij dit spectaculaire beeld kon schieten vanuit de lucht.

Persconferentie

Na de mislukte lancering gaven NASA en Orbital een persconferentie. Dat wordt altijd gedaan na een lancering, maar uiteraard was het vraaggesprek met journalisten dit keer een stukje interessanter dan normaal. Tijdens de conferentie werd niet ingegaan op eventuele oorzaken – de belangrijkste conclusie is de “het ongeluk nader wordt onderzocht.”

Mocht je de (ietwat droge) persconferentie terug te kijken, dan kan dat hier.

Foto’s

Er werden ook mooie foto’s gemaakt van de vuurbal.

cygnus-launch-antares-explosion

b1eyceycmaa0ciq

b1edaixcuaikhv4

antares-rocket-launch-explosion-flames

launch-pad-looking-south-after-failure

Relevantie info

Tot slot, voor de echte nerds onder ons, zijn hier nog wat nuttige linkjes die meer informatie verschaffen over de ramp.

Dit is de officiële verklaring van Orbital Sciences na de ramp: www.Orbital.com.

Hier vindt je de officiële launchkit van de lancering: www.NASA.gov (PDF).

De ‘gebruikershandleiding’ van de Antares-raket, met alle details over het lanceervoertuig, vindt je in deze PDF.

Na de mislukte lancering daalde het aandeel van Orbital Sciences Corp. in sneltreinvaart. De koers is hier te bekijken in real time. voor Orbital, en hier voor Aerojet Rocketdyne.

Het persbericht over de eerste indruk van de schade aan de launchpad vind je op de site van NASA

About

Comments are closed.