Posted On September 18, 2014 By In Uncategorized And 2066 Views

Deze ene NASA-medewerker kan niet genoeg asteroïden in kaart brengen

NASA loopt ernstig achter met het in kaart brengen van potentieel levensgevaarlijke asteroiden. Een intern rapport concludeert dat het Near Earth Object-programma slechts 10% van alle asteroïden bij de aarde in het vizier heeft. Dat moet over een paar jaar 90% zijn, maar er werkt slechts één man aan het programma.

Het vernietigende rapport stelt dat de Near Earth Object-programma, of NEO, geen enkele koers heeft en ernstig tekort schiet in het dagelijks bestuur van het programma. Daarom worden bijvoorbeeld veel subsidies en beurzen door de verkeerde mensen uitgedeeld.

Desastreus

Het NEO-bureau heeft als taak om alle grote objecten rondom de aarde in de gaten te houden, om zo Armageddon-achtige taferelen te voorkomen. Het gaat daarbij om objecten die groter dan 140 meter in diameter zijn en een gevaar kunnen vormen voor de mensheid. Het plan is om in 2020 ten minste 90% van al die NEO’s in kaart te hebben gebracht.

Nope

Met de huidige koers gaat dat nooit lukken, stelt het rapport van het Algemeen Bestuur van NASA.

      “Het programma is inefficiënt, ineffectief en niet transparant, maar dat kan wel gebeuren als het wordt geregeld volgens de standaard NASA-eisen voor onderzoek.”

Eén medewerker

Het grootste probleem is dat het programma geen koers heeft, en, ook niet onbelangrijk, omdat er effectief maar één man aan het programma werkt. Lindley Johnson is de enige medewerker die mag beslissen naar welke projecten de subsidie voor het programma gaat, en dat is tegen de regels. Volgens NASA-richtlijnen moet een onderzoeksbeurs worden uitgedeeld door een commissie, maar omdat Johnson in z’n eentje is is er totaal geen toezicht op wat hij doet.

Oneens

Overigens is NASA het zelf niet eens met het rapport. Volgens het ruimteagentschap voldoet het NEO-programma wel degelijk aan de richtlijnen voor wetenschappelijk onderzoek. Het is daarom niet zeker of het bestuur van de ruimtevaartorganisatie de verbeteringen gaat doorvoeren. 

Johnson heeft zelf heeft nog niet gereageerd op de bevindingen. Waarschijnlijk heeft hij het daar te druk voor.

About

Comments are closed.