spacex

Posted On June 5, 2014 By In Ruimtevaart And 20651 Views

SpaceX voert raket-productie op

SpaceX gaat zijn raketproductie opschroeven naar 2 per maand. Het bedrijf moet dat doen om aan de groeiende vraag naar goedkope lanceringen te voldoen.

Dat meldt het hoofd van het bedrijf, Gwynne Shotwell, naar aanleiding van aanhoudende vragen naar SpaceX’ ambitieuze lanceerschema. Het Amerikaanse bedrijf wil dit jaar 12 lanceringen uitvoeren, maar er staan volgens Shotwell nog 46 lancering op de plank.

Samen zijn die 46 lanceringen 4,2 miljard dollar waard, zo’n 3,3 miljard euro.

Verdubbeling

Momenteel bouwt SpaceX 1 Falcon 9-raket per maand, maar Shotwell wil aan het eind van dit jaar maandelijks 2 modellen van zijn werkpaard fabriceren.

Bezorgd

Afnemers van de lanceringen zijn bezorgd over het lanceerschema van SpaceX, wat meer belooft dan het bedrijf op dit moment waar kan maken. Vorig jaar lanceerde SpaceX in totaal 4 missies, dit jaar zijn dat er al 3 keer zoveel. Ter vergelijking: SpaceX’ grootste concurrent, het Lockheed/Boeing-consortium United Launch Alliance, vloog vorig jaar 11 missies met zijn Atlas 5-raket.

Overheid

Eén van de afnemers van SpaceX is de Amerikaanse overheid, die het Deep Space Climate Observatory wil lanceren aan boord van een Falcon 9. Ook de overheid wil daarom antwoorden van het bedrijf over de mogelijkheid het drukke schema te vullen.

Uitstel

De scepcis is niet geheel onterecht. Naast dat de productie verdubbeld moet worden, heeft SpaceX ook geen beste reputatie op het gebied van op tijd lanceren. Het bedrijf had in 2013 en 2014 veel last van lanceeruitstel, in veel gevallen door een defect aan de raket.

Tags : , , ,

About

3 Responses

 1. What’s up to every one, the contents present at this web site are really
  amazing for people experience, well, keep up the good work fellows.

 2. You can definitely see your enthusiasm within the work you write.
  The arena hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say
  how they believe. Always go after your heart.

 3. 漫画の祖先は鳥獣戯画だそうですが、マンガ、アニメの色使いは原色に近く、淡いい

  ろも使いますが、はっきりとした色使いです。これがマンガの良さ、印象を与えてい

  ます。すぐれた色彩感覚と思います。

Leave a Reply

Your email address will not be published.