sao_paolo

Posted On June 12, 2014 By In Ruimtevaart, Video And 6509 Views

Ook in het ISS voelen ze de voetbalspanning

Dat ze de WK-wedstrijden van 350 kilometer hoogte mee moeten maken, vinden de astronauten in het International Space Station helemaal niet erg. Sterker nog, Reid Wiseman, Steve Swanson en Alexander Gerst voelen een gezonde spanning over het WK voetbal, dat vandaag begint.

De astronauten maakten speciaal voor het WK, dat vandaag begint in Brazilië, een filmpje waarin ze alle sporters op aarde succes wensen.

Rivaliteit

Het drietal heeft jarenlang in vriendschap getraind en moet dagelijks nauw samenwerken. Toch zal er de komende weken wat spanning in het ruimtestation voelbaar zijn, want Swanson en Wiseman zijn Amerikanen, terwijl ESA-astronaut Gerst uit Duitsland komt. En laten nou net die 2 landen elkaar op de groene mat treffen tijdens dit WK.

Balletje trappen

Toch zullen de astronauten elkaar de hersens niet inslaan over de wedstrijd, laten ze in het filmpje zien. Sterker nog, het drietal trapt zelf ook een balletje in het station. Dat dat in gewichtloze toestand moeilijker gaat dan op aarde, laat zich raden. Maar het levert wel een spectaculaire duik op.

Het WK voetbal begint vanavond in Brazilië, waarvan bovenstaande satellietfoto werd gemaakt. Op het plaatje is het stadion van Saõ Paolo prachtig te zien.

Tags : , , , , ,

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.