Delta-2

Posted On July 1, 2014 By In Ruimtevaart And 13672 Views

LIVE: Lancering Delta II-raket met OCO-2-satelliet

Een Amerikaanse Delta II-raket lanceert vanmiddag een weer-satelliet van NASA. De Orbiting Carbon Observatory-2 (OCO-2) werd al in 2009 gelanceerd, maar werd vernietigd toen de raket de juiste aardbaan niet haalde. De satelliet werd toen vernietigd tijdens de re-entry. Vandaag wordt opnieuw een poging gedaan de kunstmaan in een baan om de aarde te brengen. En uiteraard is die lancering hier live mee te kijken.

De satelliet wordt gelanceerd aan boord van de Delta II-raket van United Launch Alliance. De raket stijgt om 11.56 Nederlandse tijd op vanaf Vandenberg Air Force Base in Amerika.

Aardobservatie

De OCO-2-satelliet is ontworpen door NASA voor het Earth System Science Pathfinder-programma, het aardobservatie-bureau van het Amerikaanse ruimteagentschap. De satelliet bestaat uit één instrument dat bedoeld is om koolstofmonoxide in de atmosfeer te meten.

De satelliet zou aanvankelijk al op 24 februari 2009 worden gelanceerd. Er ging echter iets mis met de raket waarop de satelliet bevestigd was, waardoor de OCO-2 niet in de juist orbit kon komen. De satelliet viel daarop terug naar de aarde, waarbij hij verbrandde in de atmosfeer.

Tags : , , , , , , , , , ,

About

3 Responses

  1. Hallo,Momenteel heb ik een TV Sony 32KDL302. Deze gebruik ik met een CI-module met Ziggo smratcard. Nu ga ik verhuizen en wil overstappen op Canal digitaal. Volgens de site van Canal digitaal is deze TV door hun niet gecertificeerd. Moet ik nu verplicht een decoder kopen? Ik heb me ook laten vertellen dat ik we9l een CI-module met Canal digitaal card kan gebruiken maar dan komen de zenders ongestructureerd binnen en moet je het zelf organiseren op je TV.Alvorens ik nieuwe apparatuur aan ga schaffen probeer ik hier antwoord op te krijgen. Alvast bedankt. Hen

  2. Ah mais je sais qu’au fond de chacune de nous il y a cette faiblesse pour les packagings kawaii Je suis trop contente que ça t’ait plu en tous cas Plein de bisous !

  3. Haha heeeel tof! Ik heb net een Macbook bij elkaar gespaard, maar nog geen nieuw ‘spaardoel’! Opzich ook niet erg om even niet te sparen 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.