image

Posted On March 1, 2015 By In Ruimtevaart And 1808 Views

LIVE: Astronauten voeren EVA uit ondanks zorgen om waterlek

Astronauten Butch Wilmore en Terry Virts voeren vandaag opnieuw een ruimtewandeling uit om het ISS klaar te maken voor de komst van commerciële ruimteschepen in 2017. Het is de 3e EVA in 8 dagen, en de laatste van de 3 om het ruimtestation voor te bereiden.

De EVA is om 12.56 begonnen. Op dat tijdstip klommen de twee Amerikaanse astronauten uit de luchtsluis. De ruimtewandeling zal ongeveer 6,5 uur duren.

Communicatiesysteem

Tijdens de ruimtewandeling installeren Wilmore en Virts een aantal antennes op de Harmony-module. Die horen bij het communicatiesysteem C2V2 (Common Communications for Visiting Vehicles), waarmee de astronauten in het ruimtestation kunnen communiceren met aanmerende voertuigen.

Water

De ruimtewandeling gaat gewoon door, ondanks een incident dat tijdens de vorige ruimtewandeling plaatsvond. Toen ontdekte Terry Virts na afloop een kleine hoeveelheid water in zijn helm. Dat was niet genoeg om echt gevaar op te leveren voor Virts, maar NASA heeft geen idee waar het water vandaan komt.

Go fever

Desondanks heeft het ruimteagentschap toch besloten de EVA uit te voeren. De druk om het ruimtestation op tijd af te hebben voor wanneer de commerciële ruimteschepen van SpaceX en Boeing gaan vliegen, is groot.

Tags : , , , , , , , , ,

About

Comments are closed.