IMG_0282.JPG

Posted On November 17, 2014 By In Ruimtevaart And 1540 Views

Google huurt oud NASA-complex

Internetgigant Google gaat een gigantische hangar van NASA leasen. Het bedrijf telt daarvoor een krappe 950 miljoen neer voor de komende 60 jaar. Op dit moment wordt het Moffet Airfield nog uitgebaat door NASA’s Ames Onderzoekscentrum, maar Google gaat het complex de komende decennia gebruiken voor het bouwen en testen van ruimte-projecten.

Volgens het afgesloten contract krijgt Google maar liefst 400 hectare van het complex in lease, met daarop 3 gigantische hangars. 

Hangar One

Eén van die hangars is de beroemde Hangar 1, die jaren is gebruikt om zeppelins en andere soortgelijke luchtschepen te bouwen. Ook gebruikte NASA Ames de gigantische ruimte voor wetenschappelijk onderzoek.

Googles ruimte-ambities

De hangars op Moffett Airfield worden straks vooral gebruikt door een dochteronderneming van Google, Planetary Ventures. Dat werkt momenteel aan het ontwerpen van commercieel inzetbare satellieten en drones, waarmee Google straks goedkoop internet over de hele wereld wil brengen. Dat wil het doen door het inzetten van goedkope, laagvliegende cube-sats en drones. 

Museum

Moffett ligt vlak bij Silicon Valley, het technologische hart van Amerika waar grote bedrijven als Google en IBM zijn begonnen. Google wil de hangars daarom onder meer ombouwen tot museum die de geschiedenis van het bedrijf en het gebied laat zien. 

About

Comments are closed.