matt taylor

Posted On November 14, 2014 By In Foto And 1930 Views

Belangrijke Rosetta-wetenschapper krijgt bak stront over zich heen door vrouwonvriendelijk shirt

Er is veel kritiek op de garderobe van één van de meest prominente leiders van de Rosetta-missie. Matt Taylor droeg een fraai gekleurd overhemd vol halfnaakte vrouwen in onsubtiele posities. Niet de meest voordehandliggende kledingkeuze als de hele wereld naar je kijkt.

Taylor liep gisteren prominent met zijn shirt te flaneren tijdens de landing van Rosetta-lander Philae. Terwijl de hele wereld gespannen toekeek naar de historische landing, kwam Taylor door zijn prominente rol veel voor de camera voor het aantal interviews.

Ook tijdens zijn presentaties baarde het shirt opzien, want het felle kleurpatroon werd vooral gevormd door een tiental schaarsgeklede vrouwen op motoren, met geweren, en andere stoere dingen waarbij vrouwen meestal niet zo gekleed zijn.

stomme_idioot

Vooral de hypocrisie achter het shirt werd verketterd. De wetenschapswereld, en met name de ruimtevaart, kampt al sinds het Apollo-tijdperk met een chronisch gebrek aan vrouwen. En hoewel ESA, net als andere ruimteagentschappen, tegenwoordig ruim baan geven voor vrouwen in de technologie, vragen veel wetenschapsbloggers zich terecht af wat de boodschap is als belangrijke wetenschappers zo’n houding aannemen tegenover vrouwen.

Of Taylors shirt nou denigrerend is voor vrouwen, dat mag iedereen zelf uitmaken. Maar je bent wel een idioot als je zoiets draagt tijdens het hoogtepunt van je carriere waarop de hele wereld naar je kijkt.

About

Comments are closed.