marshal

Posted On December 3, 2014 By In Uncategorized And 2126 Views

Rusland moderniseert scheepvloot om raketten te volgen

Rusland gaat zijn scheepsvloot moderniseren en uitbreiden om lanceringen vanaf zijn nieuwe raketbasis beter te kunnen volgen. Het land heeft nu geen mogelijkheden om raketten te volgen die vanaf de nieuwe Vostochny over de oceaan gaan vliegen. De upgrade van de maritieme vloot is deel van Ruslands plan om autonomer te worden in de ruimtevaart.

Dat zeggen bronnen binnen Ruslands marinevloot tegen persbureau RIA Novosti. Het gaat in de eerste plaats om één schip, de Marshal Krylov. Dat is het laatst overgebleven schip dat in het Sovjet-tijdperk nodig was om raketten en satellieten te volgen.

Afhankelijkheid

Rusland is voor de communicatie van ruimtevaartuigen nu nog afhankelijk van andere partijen. Zo heeft het Amerika nodig om contact te leggen met het ISS. In andere gevallen moet gebruik worden gemaakt van de momenten dat raketten of satellieten over het Russische of Aziatische vasteland vliegen. Vliegt een raket echter over een oceaan, dan kan Rusland daar geen contact mee houden.

Vostochny

Dat is een probleem als het land begin volgend jaar de nieuwe basis Vostochny in gebruik neemt. Dat is Ruslands nieuwe lanceerbasis, die in het verre oosten van het gigantische land ligt. Vanwege die ligging vliegen raketten vooral over de Stille Oceaan heen, waardoor ze al snel niet meer te volgen zijn.

Sovjet-glorie

Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, toen de Sovjet-Unie nog een gigantisch ruimtevaartprogramma had, beschikte het land over 12 volg-schepen, die over de hele wereld in het water lagen en een globaal dekkend netwerk vormden. Na de val van de Sovjet-Unie werden die schepen, op de Krylov na, naar scheepvaartmusea gebracht.

Het plan is om in ieder geval de Marshal Krylov, en later ook andere schepen, nieuwe motoren te geven. Later moeten ook de volgsystemen een upgrade krijgen zodat ze krachtiger zijn.

Onafhankelijker

Met de upgrade wil het land onafhankelijker worden van andere landen. Dat doet het überhaupt al met de Vostochny-basis, waardoor het land eindelijk geen gebruik meer hoeft te maken van het Baikonur Kosmodrome, van waar Rusland nu het merendeel van zijn raketten lanceert. Met de huidige spanningen tussen Rusland en de rest van de wereld wil het land vooral zijn eigen faciliteiten bouwen.

Tags : , , ,

About

Comments are closed.