20140110-195722.jpg

Posted On January 10, 2014 By In Ruimtevaart And 1927 Views

India in 2016 naar de maan

Na China wil nu ook India op de maan gaan landen. Het land wil in 2016 een orbiter, een lander en een rover op de maan neerzetten, meldt het Indiase ruimteagentschap ISRO.

De missie is een opvolger van de eerdere Chandrayaan-missie, die in 2008 rond de maan vloog en ook een sonde op het oppervlak crashte.

Chandrayaan-2 moet in 2016 vertrekken, meldt K. Radhakrishnan, president van de Indian Space Research Organization. 

      “ISRO wil laten zien dat India klaar is voor een zachte landing op de maan. Daarmee laten we zien dat India technologisch net zo onderlegd is als landen als Amerika, Rusland en China.”

Nog niet helemaal klaar
Toch is India op dit moment nog niet helemaal klaar voor een maanmissie. Daarvoor moeten er eerst nog een aantal dingen gebeuren.

      “Ten eerste moeten we snelheid van de lander weten te verlagen, willen we een zachte landing kunnen maken. Daarnaast moet ook het landingsmechanisme zelf worden ontwikkeld. En, ook niet onbelangrijk, we zullen de juiste locatie moeten vinden om te kunnen landen.”

Aziatische ruimterace
India voelt de hete adem van China in de nek. De 2 landen zin verwikkeld in een stevige machtstrijd in de ruimtevaart. Sommige experts noemen dat ook wel “de Aziatische wapenwedloop”. De belangrijkste drijfveren van de missie zijn daarom naast wetenschappelijke doelen, ook vooral prestige en macht.

Verlenging van oude missie
De belangrijkste wetenschappelijke doelen van de missie moeten een verlenging zijn van de Chandrayaan 1-missie.

Tijdens die (harde) landing vond aanwijzingen dat er water vastzat in mineralen op het oppervlak van de maan. Dat soort informatie kan in de toekomst nuttig zijn wanneer het land van plan is mensen naar de maan te sturen. 

Cryogene raket
Chandrayaan-2 moet lanceren aan boord van een Geosynchronous Satellite Launch Vehicle (GSLV), India’s nieuwste en grootste raket. Die raket werd vorige week nog uitgerust met een nieuwe cryogene brandstoftank, waarmee veel grotere ladingen buiten LEO kunnen worden gebracht.

Tags : , , , ,

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.