IMG_0388.JPG

Posted On September 10, 2014 By In Politiek, Ruimtevaart And 2713 Views

China stelt bouw ruimtestation Tiangong 2 met 2 jaar uit

Het Chinese ruimteagentschap heeft meer details bekend gemaakt over zijn ambitieuze ruimteplannen. Daaruit blijkt onder andere dat het bemande ruimtestation dat het land heeft gepland met 2 jaar is uitgesteld tot 2022.

De plannen werden vandaag uit de doeken gedaan tijdens een persconferentie op de jaarlijkse bijeenkomst van de Associatie van Ruimtevaarders. Yang Liwei, die in 2003 China’s eerste taikonaut werd, legde er meer over uit.

Hemels Paleis

Het grootste gedeelte van China’s plannen draait om de bouw van een eigen ruimtestation, Tiangong-2 (‘Hemels Paleis’). Daarvan moet in 2016 de eerste experimentele module worden gelanceerd. Aan dat ruimtelaboratorium moeten rond die tijd ook de bemande Shenzhou 11-capsule en het onbemande vrachtschip Tianzhou-1 aankoppelen.

In 2018 moet een nieuw experimenteel laboratorium worden gelanceerd waarvan de aankoppelingsmogelijkheid wordt getest.

Les

China lanceerde zijn eerste ruimtestation Tiangong-1 in 2011. In 2013 koppelden daar voor het eerst 3 taikonauten aan, die vanaf de buitenaardse locatie een hoorcollege aan studenten gaven.

Langzaam maar gestaag

Sinds de Chinese overheid in 2010 besloot een bemand ruimtestation te bouwen, is de progressie daarvan langzaam maar gestaag verlopen. Het Tiangong 1-station vormt een experimentele basis voor een toekomstig groter station. 

Chinese autoriteiten gaven eerder dit jaar aan in 2020 een nieuw ruimtestation te willen hebben, maar dat lijkt nu met 2 jaar opgeschoven. Zoals wel vaker gebeurt in het gesloten land is er geen verklaring gegeven waarom de planning is opgeschoven.

Tags : , , ,

About

Comments are closed.